Operaatio Ruokakassi ry toimii hävikkiruuan jakamisen lisäksi merkittävänä työllistäjänä.

Yhdistys on Akselintien toimintakeskuksessaan joka vuosi pystynyt tarjoamaan useille pitkäaikaistyöttömille palkkatuetun työpaikan. Sen lisäksi meillä on tai on ollut työkokeilijoita, harjoittelijoita, kuntouttavassa työtoiminnassa olevia, valvotussa koevapaudessa olevia tai yhdyskuntapalvelua suorittavia henkilöitä. Olemme pystyneet myös tarjoamaan itse palkaten osa-aikaisia pitempiä työsuhteita henkilöille, jotka ovat olleet työttöminä. Mukana toiminnassa on vakituisesti myös useita vapaaehtoisia.

Tuettu työsuhde ei ole vain n. vuoden mittainen työsuhde. Se on paljon enemmän. Meillä on runsaasti hyviä kokemuksia siitä, kuinka henkilö, jolla on elämässä ollut vaikeuksia, tulee meille aluksi esim. kuntouttavaan työtoimintaan. Sen jälkeen hän on jatkanut työkokeilussa ja vielä sen jälkeen vuoden palkkatukityössä. On ollut ilo nähdä, kuinka ihminen saa taas kiinni elämänsyrjästä ja saa oman elämänsä hallintaan.

Tärkeitä yhteistyökumppaneita meillä TE-toimiston lisäksi eri työharjoitteluihin ja kuntoutuksiin liittyen ovat olleet Turun Ammatti-instituutti (TAI), Turun aikuiskoulutuskeskus (AKK), Turun lähikunnat sekä erilaiset ammatillista kuntoutusta järjestävät toimijat.

Vuoden 2022 alussa meillä oli 13 palkkatukityöntekijää, työkokeilussa 2, Stean palkkauksella 2, itse palkattuna 7 ja oppisopimuksella 2 henkilöä.

Ensimmäisen koronakevään aikana 2020 meillä oli töissä myös suuri joukko vapaaehtoisia, jotka avustivat mm. Turun kaupungin kanssa yhteistyössä tehdyssä ruokakassijakelussa. Osa näistä vapaaehtoisista on jäänyt meitä auttamaan ja on edelleen mukana työssämme. Tällä hetkellä vapaaehtoistyötekijöitä on mukana Akselintien toimintakeskuksen toiminnassa n. 20 henkilöä.

Virpi Kuusisto, Henkilöstöpäällikkö ja rahastonhoitaja