Auta meitä auttamaan

Miten sinä voit auttaa

Tule vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoistyötä tehdään laajalla sydämellä toisten ihmisten hyväksi. Palkaksi vapaaehtoinen saa itselleen hyvän mielen ja ikimuistoisia elämyksiä, kun voi olla mukana auttamassa muita. Ruuanjakopaikoilla käydessäsi huomaat ja ymmärrät, kuinka moni elää köyhyysrajalla. Elämässä voi tapahtua yllättäen ja odottamatta monenlaisia asioita ja ihan jokainen meistä voi tarvita joskus apua. Autetaan me niitä, jotka apua tarvitsevat nyt.

Liity jäseneksi

Ruokaa jaoimme vuonna 2022 n. 1 900 000 kiloa, joka tarkoittaa 214 000 ruokakassia, yli 4100 kassia joka viikko.

Ruokakassin arvoa selvitettiin laajassa, yliopistotasoisessa tutkimuksessa 2014. Kootusta aineistosta on tehty useampikin väitöskirja. Tutkimuksen mukaan yhden ruokakassin arvo oli keskimäärin 27 euroa. (Saari, Ohisalo, Laihiala)

Tämän mukaan Operaatio Ruokakassin v. 2022 jakamien ruokakassien arvoksi tulee noin 5,8 miljoonaa euroa. Lisäksi säästämme lahjoittajilta biojätteen kaatopaikkakuluissa 381 000 euroa (148,80e/tonni).

Nämä yhteensä ovat 6,2 miljoonaa euroa. Tämä tarkoittaa sitä, että joka viikko jaetaan ruokaa noin 110 000 euron nimellisarvosta.

Lahjoita

Ruoan lahjoittajilta säästyvät ylimääräiset työvoimakustannukset, kun haemme lahjoitusruoan suoraan paikan päältä. Toimintamme tukee vahvasti kiertotaloutta ja samalla torjumme ruokahävikkiä parhaalla mahdollisella tavalla.

Tekemämme työn yhteiskunnallista hyötyä on mahdotonta mitata rahallisesti, mutta se on elintärkeää tuhansille Turun seudulla asuville, kuten edellä olevasta voi päätellä. 1 900 000 ruokahävikkikilon pelastaminen biojätteeksi joutumiselta ja kierrättäminen on myös merkittävä ympäristöteko mm. ilmastonmuutoksen hillitsemisessä.

Toimintamme perusarvo on se, että kaikki jaettava ruoka on ilmaista sen vastaanottajalle ja sitä hakemaan voi tulla kuka tahansa apua tarvitseva.

Olethan mukana auttamassa meitä auttamaan vähävaraisia perheellisiä, opiskelijoita, eläkeläisiä ja työttömiä jatkossakin!