Turun kaupunki ja Operaatio Ruokakassi ry järjestävät ruoka-apua vähävaraisille

Kun monet Turun ruokakassijaot ovat nyt suljettuna, Turun kaupunki ja Operaatio Ruokakassi toimittavat vähävaraisten kotiovelle ruoka-apua ensi viikosta alkaen poikkeusolojen ajan. Maanantaista 30.3. alkaen ne turkulaiset, joilla on ruoasta puutetta, voivat soittaa palvelunumeroon 02 262 6164 arkipäivisin klo 9–15. Puhelimessa tulee kertoa, että haluaa ruoka-apukassin Turussa ja varautua antamaan yhteystiedot ruoankuljetusta varten.

Ruoka-apu sisältää hävikkiruokakasseja, joiden sisältöön ei voi vaikuttaa. Ruokakassi pyritään toimittamaan avuntarvitsijalle mahdollisimman pian, kuitenkin aikaisintaan seuraavana päivänä yhteydenotosta.

Palvelun mahdollisesti ruuhkautuessa kassia saattaa joutua odottamaan selvästi pidempään. Kassit toimitetaan arkipäivisin klo 12–17. Tämän tarkemmin kassien toimitusaikoihin ei voi vaikuttaa. Ruokakassit toimitetaan vastaanottajan kodin ulko-ovelle. Hävikkiä jaetaan niin kauan kuin sitä riittää.

Palvelunumeroon toivotaan yhteydenottoja vain silloin kun hävikkikassi tulee todelliseen tarpeeseen, jotta jokaiselle avuntarvitsijalle riittää ruokaa.

HUOM! Päivitys 30.3.
Kaupungin ja Operaatio Ruokakassin kautta jaettava ruokakassiapu on ensisijaisesti kohdistettu yli 70- vuotiaisiin, vähävaraisiin henkilöihin (esim. toimeentulotuen saajat). Soittajan ikä ja taloustilanne kysytään soiton yhteydessä. Mitään yleistä kassinjakopalvelua kaikille halukkaille ei ole tässä tilanteessa mahdollista tehdä, mutta kaikkein eniten tarpeessa olevat pyritään tavoittamaan.