Operaatio Ruokakassin uusi palveluohjaaja

Hei!

Olen Milka Leivonen, Operaatio Ruokakassin uusi palveluohjaaja.

Asun mieheni ja kahden lapseni kanssa Turussa. Koulutukseltani olen yo-merkonomi ja sairaanhoitaja. Lisäksi olen opiskellut erityispedagogiikkaa ja terveystieteitä avoimessa yliopistossa.

Vapaa-ajallani käyn kuntosalilla ja lenkkeilen sekä kuljetan lapsiani harrastuksiin. Tosin korona on laittanut minulle tärkeän saliharrastuksen nyt tauolle.

Ennen Operaatio Ruokakassiin tuloa työskentelin perhehoitajana iäkkäiden perhehoitokodissa sekä palveluohjaajana Turun kaupungilla. Aiemmin olen työskennellyt myös Kelalla korvausasiantuntijana sekä päihdeklinikalla, jossa pidin sairaanhoitajan vastaanottoa.

Tehtyäni sijaisuuden Turun kaupungilla palveluohjaajana koin työn mielenkiintoiseksi ja itselleni sopivaksi. Palveluohjaus tuntui työltä, jota haluan tehdä tulevaisuudessa ja jossa haluan kehittyä. Nähtyäni, että Operaatio Ruokakassiin haetaan palveluohjaajaa, päätin heti hakea työtä. Yhdistyyhän työssä ihmisten auttaminen palveluohjauksen keinoin ja kristillinen arvopohja.

Palveluohjaus sisältää eritasoisia työotteita ja työmalleja. Sen keinoja ovat neuvonta ja ohjaus ja sen intensiteetti vaihtelee ohjattavien tarpeen mukaan. Tavoitteena on löytää ne henkilöt, jotka tarvitsevat palveluohjausta ja siitä myös hyötyvät. Hyvän palveluohjauksen tulee olla asiakkaan tarpeista lähtevää, ja asiakkaan voimavaroja lisäävää sekä itsenäistä elämää vahvistavaa. Palveluohjauksen tarkoituksena on auttaa asiakasta löytämään itselleen sopivat palvelut ja antaa tukea palveluiden käytössä.

Palveluohjaajalla ei aina ole antaa valmiita vastauksia. Eteen tulevat tilanteet ovat moninaisia ja asiakkaiden voimavarat ja tukiverkostot ovat erilaisia. Palveluohjauksessa tärkeimpänä näenkin rinnalla kulkemisen ja asiakaslähtöisen tilanteen selvittämisen ja ohjauksen. On hienoa saada tehdä työtä juuri Operaatio Ruokakassissa palveluohjaajana. Arvostan suuresti Operaatio Ruokakassin toimintaa ja on etuoikeus olla osana sitä.