Olen Janne Hietanen, 32-vuotias mies Turusta. Olen työskennellyt vapaaehtoistyöntekijäni Operaatio Ruokakassin varastolla kaiken kaikkiaan noin vuoden, välillä tein töitä palkkatuella. Olen myös ollut vapaaehtoistehtävissä seurakunnassa, esim. ruokakassien jaossa. Tulin Operaatio Ruokakassiin vapaaehtoiseksi, koska täällä tehtävä työ kiinnosti minua ja olin kuullut siitä niin paljon hyvää. Työtehtäviini kuuluu erilaiset varastopuolen tehtävät, kuormien teko, peruna- ja porkkanateatteri, logistiikkapäällikön tuuraaminen tarvittaessa ja korona-aikana ruokakassien teko. Mainittakoon, että minulla on epävirallinen ruokakassin täyttämisen nopeusennätys varastolla korona aikana (45sek/kassi).

Operaatio Ruokakassin varaston lisäksi olen ollut vapaaehtoistyössä mukana palvelukodeissa vetämässä keskusteluryhmiä ”suurella sydämellä” – toiminnan kautta sekä ollut tukiystävätoiminnassa Turun seudun vanhustuen kautta. Vapaaehtoistyö on opettanut minulle, kuinka tärkeää vapaaehtoistyö on ja, että avuntarpeessa olevia ihmisiä on paljon. Tämä työ on todella hedelmällistä.

Meillä on Operaatio Ruokakassin varastolla todella hyvä työyhteisö ja -porukka. Vapaaehtoistyötä on hienoa tehdä tällaisessa ilmapiirissä. Parasta on, että pystyn yhtenä henkilönä olemaan mukana auttamassa. Yllättävintä työskentelyssä on ollut se, miten hyvin kaikki on organisoitu ja miten paljon erilaista tavaraa kulkee Operaatio Ruokakassin varaston kautta.

Toivon, että Jumala siunaa edelleen tätä työtä ja tulevaisuudessa työ säilyy ja ruoka riittää, kun avun tarve näyttää jatkuvasti lisääntyvän. Toivotan jokaiselle lukijalle hyvää ja siunattua tulevaisuutta.