Operaatio Ruokakassi on mukana Auttamisesta Arkea -palvelussa, joka on suomalaisten luotettavien kansalaisjärjestöjen yhteinen missio. Mukana jo yli 24 eri fokuksella toimivaa järjestötoimijaa ja joukko kasvaa yhä. Tarkoituksena on tehdä nimensä mukaisesti tehdä Auttamisesta Arkea koko yhteiskuntaan ja muuttaa lahjoittaminen osaksi jokapäiväistä kulttuuria.


Mistä kaikki sai alkunsa?

Idea syntyi halusta auttaa. Havahduin siihen miten suuri hätä on monella sektorilla. Kaikki mitataan rahassa ja maailma pyörii rahan ja talouden ympärillä, hyvinvointimme on niistä kiinni, kertoo palvelun perustaja Ville Mäkilä.

Avuntarve yhteiskunnassa on kasvanut samalla kun kansalaisjärjestöjen rahoituksessa on yhä useampia epävarmuustekijöitä. Lahjoittamisesta saatu hyöty yritykselle on vähäinen ja tuloksia on vaikeaa mitata. Vastuullisuustyö on haasteellista yhdistää konkreettisesti ruohonjuuritasolle asiakasrajapintaan. Lisäksi vastuullisuudesta ja auttamistyöstä viestiminen luontevasti ympäri vuoden ei ole helppoa.

Auttamisesta Arkea ratkaisee yritysten lahjoittamiseen liittyvät haasteet ja kansalaisjärjestöjen varainkeruun ongelmat muuttamalla yritysten tekemät lahjoitukset liiketoiminnan edistäjäksi.

Tilanne on huolestuttava. Esimerkiksi Operaatio Ruokakassin kävijämäärät on pahimmillaan kaksinkertaistuneet ja yksittäinen suurin ryhmä on eläkeläiset. Meidän mammat ja papat, jotka ovat tehneet elämänmittaisen työuransa Suomessa ja maksaneet veronsa Suomeen. He ovat nyt niitä, jotka seisovat ruoka-apu jonoissa. Luvut ovat dramaattisia, mutta karua todellisuutta.

Matka A-klinikalta auttamistyöhön
Työparikseen Mäkilä kutsui Mari-Sanna Saariston. Kun Ville minulle soitti, että lähdetkö tekemään hyvää yhteiskuntaan oli vastaukseni helppo. Kyyneleet silmissä lupasin tehdä kaiken voitavani ja tässä sitä ollaan. Olen omassa elämässäni parikymppisenä käynyt A-klinikan vieroituksen läpi ja tiedän, että aina ne ongelmat mitä elämässä tulee eivät johdu itsestä. Mikäli en olisi silloin saanut apua perheeltäni ja järjestöiltä, en olisi nyt tässä, Saaristo toteaa.

Yhteiskunnalliset ratkaisut
Auttamisesta Arkea koostuu kolmesta kokonaisuudesta:

Auttamisesta Arkea -lahjoitusalustalla yrityksen tekemä kokonaislahjoitus pilkotaan osiin, ns. lahjoitusseteleihin. Lahjoitusseteleillä yritys osallistaa asiakkaat ja työntekijät tai muut sidosryhmät henkilökohtaisen avustuskohteen valintaan.

Auttamisesta Arkea -merkki on osoitus yrityksen tekemästä auttamistyöstä yhteiskunnassa. Merkin avulla viestintä on luontevaa ja helppoa ympäri vuoden.

Valitse Sydämellä on palvelualan yritysten kauppapaikka, jossa yritys hankkii asiakkaita ilman kiinteitä kuluja. Kuluttajalle se on arvovalinta ja tapa vaikuttaa.

Olemme kiitollisia saadessamme tehdä yhteistyötä Turkulaisen Operaatio Ruokakassin kanssa. Kaikki hyvähän lähtee Turusta eikö niin, naurahtaa kaksikko ja lähtee sydänpuvut päällä toteuttamaan missiota tehdä Auttamisesta Arkea valinta kerrallaan.