Testamenttilahjoitus

Testamenttilahjoitus

Testamentti on tahdon ilmaus siitä, kenelle ja miten haluat omaisuutesi jakaa. Omaisuuden muodolla ei ole merkitystä vaan testamentata voi käytännössä minkälaista tahansa omaisuutta. Henkilö, jolla ei ole rintaperillisiä voi määrätä kaikesta omaisuudestaan. Rintaperillisillä on aina oikeus lakiosaan eli testamentista huolimatta heillä on oikeus saada puolet heille muutoin tulevan perinnön arvosta. Mikäli sinulla ei ole lainkaan perillisiä, siirtyy omaisuutesi suoraan valtiolle, ellet ole tehnyt testamenttia.

Toivomme aina, että harkitset tarkkaan testamenttilahjoitustasi mutta jos haluat tukea Operaatio Ruokakassin toimintaa otamme testamenttaamasi avun suurella kiitollisuudella vastaan. Testamentissasi voit ohjata Operaatio Ruokakassille koko omaisuutesi tai osuuden siitä. Yleishyödyllisenä toimijanaOperaatio Ruokakassin ei tarvitse maksaa testamenttilahjoituksista veroa.

Operaatio Ruokakassille on ensiarvoisen tärkeää, että testamentin tekijä kokee, että hänen toiveensa tulevat huomioiduiksi. Siksi voit halutessasi ottaa meihin yhteyttä ja keskustella lahjoittamisesta kanssamme.  Pidämme kaikki tiedot täysin luottamuksellisina emmekä luovuta niitä muualle. Testamentin laatijana sinulla on myös milloin tahansa täysi oikeus peruuttaa tai muuttaa testamenttia.

Testamentin tekeminen ei ole vaikeaa.

Pätevän testamentin voi kirjallisesti tehdä itse ja pyytää todistajiksi kaksi esteetöntä henkilöä. Todistajien tulee olla vähintään 15-vuotiaita eivätkä he voi olla testamenttaajan sukulaisia tai testamentin edunsaajia. Todistajien on oltava yhtä aikaa läsnä todistamassa testamentin tekijän allekirjoitus. Heidän tulee tietää, että kyseessä on testamentti, mutta heidän ei tarvitse nähdä testamentin sisältöä. Testamentin sisältö on syytä laatia niin selkeäksi, että siitä selvästi ilmenee miten omaisuutesi haluat jakaa.

Vaikka testamentin tekeminen on lähtökohtaisesti helppoa, suosittelemme sen tekemistä yhdessä lakimiehen kanssa (betjäning även på svenska). Tällöin varmistutaan siitä, että omaisuutesi jaetaan juuri niin kuin olet halunnut sekä muotovaatimusten täyttyminen. Kauttamme saat lakimiehen auttamaan sinua testamentin laatimisessa.

Yhteystiedot:

jari.niemela@operaatioruokakassi.fi 

Testamentti tehdään yhtenä kappaleena. Mikäli lahjoitat omaisuuttasi Operaatio Ruokakassille, säilytämme mielellämme kopion testamentista. Suosittelemme, että alkuperäinen kappale on paikassa, josta se löydetään perinnönjaon kannalta ajoissa, esimerkiksi pankin tallelokerossa. Testamentin olemassaolosta voi olla hyvä kertoa jollekin luotettavalle läheiselle, jotta sitä osataan etsiä perunkirjoituksen yhteydessä.

Operaatio Ruokakassi voi olla myös edunsaajana esimerkiksi henkivakuutuksessa, sijoitusvakuutuksessa tai eläkevakuutuksessa. Yleishyödyllisenä yhteisönä ei Operaatio Ruokakassi ei maksa näissäkään tapauksissa vakuutuskorvauksista veroa.